Copyright 2021 - GV NILO - Loosdrecht

In Memoriam Olinda Woning

Op 15 november, op haar geboortedag, hebben wij afscheid genomen van onze trainster Olinda Woning.

In Memoriam Olinda Woning

NILO zoekt Secretaris

NILO is op zoek naar een secretaris!

Lijkt het u leuk om bij ons bestuur te komen?

Mail naar bestuur@gvnilo.nl

NILO zoekt Opzetters en Afbouwers

Wie helpt ons bij de gymlessen met opzetten en afbouwen van de toestellen.

Als je een kwartiertje voor aanvang er bent maken vele handen licht werk.

NILO in het Nieuws

Claire Visser als ongeslagen kampioen naar NK

Op zondag 9 april vond de Halve finale van NK turnen 3e divisie plaats in Winterswijk. Claire had zich zoals altijd goed voorbereid en was er helemaal klaar voor. In de auto hadden we het er nog lachend over dat ze geen eerste moest worden, want dat zou promotie naar de 2e divisie betekenen. Bij de eerste 12 was ons doel, want dat zou betekenen dat ze zich ook zou plaatsen voor het NK in Almelo op 13 en 14 mei.

Ze moest starten op brug en turnde een mooie strakke oefening, een mooie start! Toen moest Claire de balk op, bij het inturnen ging het niet vlekkeloos, maar Claire zou Claire niet zijn om het tijdens de wedstrijd gewoon allemaal top uit te voeren. Ook hier een heel mooi cijfer! Het derde toestel was de vloer, de overslag salto gaf wat kleine probleempjes bij het inturnen, maar gelukkig ging het ook hier tijdens de wedstrijd weer goed. In de tussenstand steeg Claire hard op het scorebord en stond op een gegeven moment op een mooie 2e plek. We moesten sprong nog doen en Claire liet 2 mooie sprongen zien en haalde ook hier weer een hoog cijfer. Tegelijkertijd moest het meisje wat eerste stond de balk op en zij viel.  De spanning steeg, zou het dan toch weer? En ja hoor, onze golden girl maakte haar bijnaam wederom waar: Kampioen in de halve finale! 

Waren we blij, nou niet meteen, want Claire en trainster Linda zagen de bui van promotie naar de 2e divisie hangen. Voor Claire betekent dat volgend jaar niet 1 maar 2 niveaus omhoog! Het moest even landen. Maar apetrots waren we wel, hier en daar een traan  op de tribune bij ouders en mee gekomen publiek. En natuurlijk volgde er ook blijdschap, want het is toch wel echt een super prestatie, als je van een kleine vereniging als Nilo met weinig trainingsfaciliteiten en – uren komt en dan zo ver kan komen! Naast haar plaatsing op de meerkamp finale op 13 mei, had Claire zich ook nog geplaatst op maar liefst 3 toestelfinales, te weten brug en balk waar zij als beste op had gescoord en bij sprong waar ze als tweede was geëindigd. De toestelfinales vinden plaats op 14 mei in Almelo, we houden u op de hoogte van deze turntopper! 


TOP dag voor gymnastiekvereniging NILO

Het is zaterdag 25 maart 2017. De dag begon om 6:30 uur op het parkeerterrein bij onze Sporthal, daar verzamelden het Nilo bestuur, leiding, turnsters en enthousiast hulpouders om de Voorwedstrijd in Amersfoort voor “Rayon de Vechtstreek” te organiseren. Dat houdt in dat we de catering, kassa, wedstrijdtafel, speaker, jurylid, muziek van oefeningen en jurymeisjes op zo’n dag moeten verzorgen. En dat is weer heel goed gelukt met de grote “Nilo familie”, iedereen weer reuze bedankt voor jullie tomeloze inzet!

Er moesten ook nog turnsters van Nilo in actie komen. Lieke Felix en Esther Withagen beten het spits af en eindigden op een respectievelijke 14e en 5e plaats (helaas net buiten medailles), daarna kwamen Fay Pos en Floortje van Houten in actie. Fay maakte alleen wat foutjes op balk, maar behaalde toch nog een 6e plek met medaille in een deelneemsterveld van 42! Floortje was die dag jarig en gaf zichzelf een prachtig verjaardagscadeau, namelijk de gouden medaille! Toen was de beurt aan Vera Steutel, zij turnde een foutloze wedstrijd met een tribune vol supporters!  Zij werd beloond met een zilveren medaille. Als laatste turnster in Amersfoort mocht Marjelle van Wijk aantreden en ook Marjelle turnde een goede wedstrijd! Als kers op de taart, want wat gunnen wij het onze Marjelle, die altijd klaar staat voor de jongere turnsters en de club, een medaille. Zij werd 3e en ontving een welverdiende bronzen medaille! 

Ook hebben al deze turnsters zich geplaatst voor de Regio finale! 

Maar nu was er ook nog een district finale 3e Divisie met Claire Visser in Amsterdam, best een uitdaging om van Amersfoort naar Amsterdam te komen met afgesloten wegen en omleidingen, maar gelukkig viel het mee! Rond 17:00 uur in Amsterdam waar de wedstrijd helaas iets later begon en daardoor ook helaas wat later eindigde.

Maar niet getreurd, onze Claire was zoals altijd weer gedreven, gefocust en in super vorm. Tijdens de wedstrijd klom ze van een 14e plaats op naar………… DISTRICT KAMPIOEN van  Midden en Noord Nederland, wat een fantastische ontknoping van een lange turndag.  Om 21:15 uur weer thuis, niks moe, juist vol adrenaline, super TROTS op alle turnsters, en heel erg blij met alle helpende handen van iedereen.


NILO turnsters winnen maar liefst 7 medailles op voorwedstrijden in Amersfoort

Op zaterdag 21 januari vond de eerste voorwedstrijd met verlichte oefenstof plaats.

De aller jongsten talenten beten het spits af. Hun allereerste wedstrijd buiten het dorp, erg spannend. Maar wat deden ze het goed! Ze stonden alle drie op het erepodium, Amber 2e, Danique 3e en Doha 5e!

Hierna was Fay aan de beurt, zij turnde een bijna foutloze wedstrijd en dit werd beloond met goud!

Daarna mochten Ahlam en Carlijn aan het werk en ook deze dames deden het goed. Carlijn werd 4e en Ahlam werd ondanks een zere enkel toch nog 7e!

Aan het einde van de middag kwam er nog een groep van 5 turnsters in actie. Door de griep had niet iedereen een lekkere voorbereiding gehad en Gwen was nog steeds niet helemaal fit, maar stond er toch, de bikkel! Voor Ramila haar eerste wedstrijd buiten de deur! Er werd mooi geturnd! Nynke eindigde als 11e, Gwen werd 15e en Ramila 17e en ook hier werden medailles verdiend door Imare 2e en Vera 4e!

Al met al een lange mooie succesvolle wedstrijddag voor Nilo! Samen met 2 super trotse trainsters op naar de volgende wedstrijd! 


Claire Visser van NILO blijft ook in derde divisie ”The Golden Girl”

Zaterdag 17 december 2016 had Claire Visser, turnster van gymnastiekvereniging Nilo, haar eerste voorwedstrijd in de derde divisie in Regio Midden Nederland. Vorig jaar heeft Claire bijna alle wedstrijden gewonnen in de vierde divisie, dus ze moest promoveren. Voor een kleine gymvereniging als Nilo best een opgave. We hebben geen turnhal en het aantal uren dat Claire traint, 4 uur per week, was eigenlijk ook te weinig. Menig turnster uit de derde divisie turnt het dubbele aantal uren in volledig ingerichte turnhallen. Gelukkig mag Claire dit seizoen bij een bevriende gymvereniging, OKV Harmelen, een aantal zaterdagen per jaar meetrainen in een turnhal in Woerden.

Met deze achtergrond gingen we zonder hoge verwachtingen richting Amersfoort, ons streven was een plek bij de eerste 15 turnsters. Claire draaide, zoals we van haar gewend zijn, een stabiele wedstrijd. Een prachtige sprong en brugoefening! Op balk iets meer wiebels dan normaal en op vloer leek de muziek niet helemaal goed te lopen. Ze viel met inturnen op vloer, wat haar iets wat onzeker maakte. Maar ook hier sloeg ze zich als ervaren turnster kranig doorheen en liet ook op dit toestel een prachtige nette oefening zien!  We waren tevreden en hadden gelijk ook al  bedacht welke nieuwe elementen we konden gaan oefenen en wat er nog te verbeteren viel.

Op naar de prijsuitreiking. En om met haar moeders woorden op facebook aan te tonen hoe verrast wij waren: HET KAN NIET WAAR ZIJN???? Claire was wederom kampioen geworden in de derde divisie, wat haar tegelijktijdig  zorgt voor een doorstroming naar de landelijk halve finale!

Dit geeft aan Claire over veel talent beschikt en een enorme discipline laat zien tijdens de trainingen.  Ook laat ze volgens de juryleden super nette en verzorgde oefeningen zien, wat maar weinig andere turnsters kunnen. Claire we zijn echt megatrots op jou en kunnen niet wachten op de have finale 


NILO turnteam wordt Clubkampioen in Rayon de Vechtstreek

Afgelopen zaterdag, 19 november 2016, vonden de clubteamwedstrijden plaats in de nieuwe Turnhal in Amersfoort. Nilo deed hier met 1 team mee, het team bestond uit: Marjelle van Wijk, Esther Withagen, Claire Visser, Lieke Felix en Floortje van Houten.  Aangezien de turnsters binnen 1 team op hetzelfde niveau moeten turnen, moesten alle 5 de meiden turnen op E niveau. Er deden 3 turnsters van Nilo mee die 1 of 2 niveaus hoger moesten turnen dan ze gewend zijn.

We gingen dan ook naar Amersfoort om onze nieuwe oefeningen en elementen uit te proberen en gezellig als team de eerste wedstrijd van het seizoen turnen, zonder de druk dat we op het podium moesten eindigen. Het eerste toestel was de sprong, niet iedereen zijn favoriete onderdeel, maar iedereen sprong 2 redelijke tot goede sprongen. Toen door naar brug, ook dat ging naar behoren, hier en daar wat stopjes en zwetende handen en oksels, maar ook hier turnden de meiden naar eigen kunnen goed.  Na brug kwam balk, altijd een zenuwen toestel van maar 10 centimeter breed. Maar dat deed de Nilo meiden niks, ze leverden stuk voor stuk prachtige oefeningen af en ook niet onbelangrijk, in de hele groep maar 1 val! We sloten de wedstrijden af  met de vrije oefening op muziek, alle meiden hadden hier nieuwe oefeningen en elementen, nu kijken of het allemaal zou gaan lukken! En dit ging boven verwachting goed, er werd super netjes en strak geturnd! Claire eindigde haar oefening subliem met de door haar gevreesde overslag salto voorover en stond als een huis. Blijdschap bij iedereen, missie geslaagd!

Maar opeens gloorde er toch ook een beetje hoop op een podiumplek. Na een kwartier kwam de grote verrassing, het Nilo team mocht het hoogste podium bestijgen  en was Clubkampioen in het E supplement.

BAM, grote klasse turntoppers;  alle supporters  blij , turnsters in de wolken en trainsters Rinske & Linda apetrots. Het seizoen had niet beter kunnen beginnen!

f t g m