Copyright 2021 - GV NILO - Loosdrecht

Seizoen 2013 - 2014

Hieronder treft u de wedstrijdverslagen en foto's aan van het seizoen 2013 - 2014


Op zaterdag 15 maart 2014 was de 2e voorwedstrijd verplichte oefenstof in de Stinzenhal te Breukelen.


In alle vroegte begon Maryam aan haar wedstrijd. En dat ging verrassend goed! Mooie oefeningen op mat en sprong. De brug liep iets minder lekker dan we van je gewend zijn, maar op de balk maakte je dat ruimschoots goed! Een mooie oefening met de koprol op de balk!!!! Tja een belofte van een lekkere mars doet wonderen bij jou weet ik nu! Bij de tussenstand stond je op een mooie 3e plaats. Helaas kwam er nog een volle ronde meisjes van dezelfde categorie, waardoor je een paar plekjes moest opschuiven. Maar 8ste worden in een veld van 36 turnsters, is een hele mooie prestatie. En dat in je eerste wedstrijdjaar!

Hierna kwamen onze kleinste selectie leden in actie en ze hadden er veel zin in! We begonnen bij sprong en dat ging super lekker bij allemaal. Toen door naar de brug, ook daar waren we dik tevreden! Door naar die 10cm dikke balk……ook hier ging het best goed, ook al hebben ze alle 4 wel een keer vroegtijdig de balk moeten verlaten. Onze stoere Anna bleef er zelfs op met de koprol, super hoor! Daarna alleen de mat nog even, nou dat was een makkie. We hebben kunnen genieten van 4 mooie oefeningen. De prijsuitreiking liet even op zich wachten, maar dat mocht de pret niet drukken. Met zwarte voetjes mochten we dan eindelijk opmarcheren voor de prijsuitreiking. En ja hoor, het was weer genieten: Cozette 1e , Anna 3e,  Jade 4e en Sara 7e . Wat een mooi resultaat meiden en wat waren we, samen met al jullie mee gereisde supporters,  apetrots en super blij voor jullie!

Tessa kwam ’s middags in actie. We begonnen bij sprong en die ging super goed, ook de brugoefening ging lekker. De balk was iets minder succesvol, de oefening was een beetje door de mixer gehaald en klopte niet helemaal. Wel knap dat Tessa een koprol kan maken op 80 cm van het puntje, wel slecht voor mijn hart…. Op de lange mat ging het niet helemaal goed, de oefening zag er wel mooi uit, maar miste helaas 2 elementen. Dus een hoge ranking zat er niet in. Niet getreurd Tessa, wij  zien een enorme vooruitgang bij je en het gaat elke week beter. Je hebt het goed gedaan op je eerste wedstrijden en we zijn zeker  trots op jou!

Als hekkensluiter van de dag mocht Pam de vloer nog op. Zij draaide een prima wedstrijd en liet zich van haar beste kant zien. Helaas werd het mooie boogje op de mat gezien als extra element, maar mooi en knap was het zeker! Echt Pam, wat heb jij een vorderingen gemaakt in de korte tijd dat je bij de selectie zit. Daar mag je ook zeker heel trots op zijn, net als wij dat zijn. Pam werd uiteindelijk 11e!

Nou een lange wedstrijddag ging ik tevreden terug naar Loosdrecht.


Op zaterdag 8 maart 2014 was de 1e voorwedstrijd vrije oefenstof in de Van Bekkumhal te Hooglanderveen.


De ochtend begon iets anders dan verwacht. Rinske en ik namen de  meiden  van Gems op sleeptouw, die het plotseling zonder hun trainster Marinka moesten doen. Voor onze meiden Floortje, Wieke en Tirza was dit ook even aanpassen, maar gelukkig konden zij met Rinske de wedstrijd beginnen.

Het verliep niet geheel vlekkeloos, hier en daar wat foutjes, maar gelukkig ook afgewisseld  met mooie oefeningen hoor! Echte  medaille kansen waren er niet en het eindresultaat viel misschien wat tegen voor jullie. Maar meiden,  jullie hebben dit seizoen 2 stappen qua niveau gemaakt, dus hebben jullie het echt niet slecht gedaan. Het alternatief waren de verplichte oefeningen, maar dan hadden jullie een lange mat oefening gehad i.p.v. een vrije oefening op muziek……… Wij zijn blij dat we voor keuze oefenstof hebben gekozen voor jullie. We gaan nu weer hard werken aan nieuwe elementen op de toestellen en volle oefeningen. Volgend seizoen kunnen we dan vast aan alle eisen in de oefenstof voldoen en ons voordeel met deze ervaring  doen.

s ’Middags  was de beurt aan Judith en Olina, jammer genoeg ieder op een andere baan, maar  gelukkig waren Rinske en ik weer geheel tot Nilo’s beschikking! En meiden het ging super goed, beiden bijna perfecte oefeningen. Een sterk begin van Olina op brug en een goed begin is het halve werk bleek daarna.  Eén keer  ongewild de balk moeten verlaten, maar verder een super wedstrijd gedraaid Olina! 

Ook Judith ging super lekker, mooie vloer en sprong. Toen volgde de brug en draaide Judith tijdens haar oefening een dikke blaar, waardoor ze even af moest stappen om de vellen van haar hand te trekken . Met een verbeten gezicht en de tanden op elkaar turnde ze keurig haar oefening af. Na de afsprong bleek dat er nog een blaar was gedraaid….. dus super knap Judith om je oefening dan zo mooi af te maken! Op de balk was je zo gedreven om niet te vallen en zie daar, wat tijdens de training even niet lukte, ging hier super: radslag en boogje erop! Top oefening dus.

Met spanning was het wachten op de prijsuitreiking. En ja hoor, Nilo was weer in vorm. Olina behaalde een mooie 3e plaats en Judith mocht zilver in ontvangst nemen. Ook wil ik hierbij  alle mee gereisde supporters bedanken, dit heeft zeker bijgedragen aan dit goede resultaat!

 


Op zaterdag 1 februari  2014 was de 1e voorwedstrijd verplichte oefenstof in de Snellerpoort te Woerden.

Rinske en ik kijken terug op een mooie wedstrijddag en alhoewel ik jullie zelf niet allemaal heb zien turnen, kan ik aan de uitslagen zien dat dat jullie allemaal jullie uiterste best hebben gedaan.

Sara begon met een matoefening die door de mixer was gehaald, ofwel ze deed niet alles op de goede volgorde. Maar wat heel knap was; ze heeft alsnog alle elementen  geturnd en hield er dus toch nog een redelijk goed cijfer aan over. Op de andere toestellen was ze in opperste concentratie en dit heeft geresulteerd in een mooie 3e plaats. En bij thuiskomst was er een mooie verrassing, papa had de vlag uitgehangen, wat een feest!

Anna was heel zenuwachtig en moest gelijk als allereerste beginnen op de mat. Maar dat deed ze keurig! Ook op de andere toestellen ging het goed, een mooie brug oefening, een mooie handstand-klap en toen nog de balk op. Nou Anna ondanks de zenuwen heb je een goede wedstrijd geturnd en waarschijnlijk  gaat het de volgende keer nog een stukje beter. Je weet nu dat het eigenlijk helemaal niet zo moeilijk is….

Cozette werd vandaag 5 en kreeg na lang wachten ook een mooie medaille omgehangen. Je turnde een nette stabiele wedstrijd, ofwel je maakte weinig foutjes en liet goed zien dat je het allemaal onder de knie hebt. Knap hoor.

Jade turnde ook een mooie wedstrijd en wat zo knap was; ze moest als allerlaatste  turnster nog op de balk. Alle ogen waren op jou gericht Jade en je turnde heel cool je oefening, zelfs met koprol leek je erop te blijven zitten. Toen je toch nog viel,  leefde de hele zaal met je mee. Je maakte je oefening mooi af en het hele publiek klapte speciaal voor jou, wat bijzonder.

Verder meiden, heel stoer dat we geen tranen hebben gezien vandaag, ook al ging er wel eens wat fout, jullie gingen als stoere meiden met een lach op jullie gezicht weer door. En er valt ook niks te huilen, want jullie zijn stuk voor stuk enorm vooruit gegaan. Ook leuk om dat van de ouders terug te horen! En nu weer hard trainen voor de volgende wedstrijd. Trouwens ook jullie hulptrainsters Carmen en Marjelle bedankt voor jullie inzet, mede namens jullie inzet hebben deze 4 mini’s het zo goed gedaan!

Voor Maryam was het vandaag geloof ik haar 2e turnwedstrijd ever en de eerste met de selectie. Maar wat ging je goed! De mat ging keurig, bij sprong heb je zelfs een handstand-klap laten zien aan de jury, deze sprong lukte afgelopen donderdag nog niet. En toen naar de brug, wooow wat een mooie zwaaien heb jij toch. Een prachtige oefening, op naar de plus oefening! En als laatste op de balk, spannend want die koprol moest je ook echt alleen maken. Ook op de balk ging de oefening heel goed en je werd 9e van de 38 turnsters. Echt een heel mooi resultaat van je eerste echte selectie optreden, dat smaakt naar meer!

Pam en Tessa waren ’s middags aan de beurt en heel lief dat ik van Rinske naar huis mocht. Wel jammer dat ik jullie niet heb zien turnen, maar ik kreeg wel wapjes  van Rinske. Tessa ging met inturnen door haar enkel, maar na een kort bezoekje aan de EHBO heb je gelukkig toch de wedstrijd kunnen turnen!!!

En ook deze 2 meiden hebben bovenste best gedaan! Ook zij moesten voor het eerst elementen turnen op de balk zoals handstand en koprol. Dat heeft menig zweetdruppeltje gekost en jullie hebben er misschien wakker van gelegen vannacht, maar des te knapper dat je het vandaag hebt laten zien. Ook alle draaitjes en houdingen in de balkoefeningen waren echt heel  moeilijk, echt knap hoe hard jullie dit hebben geoefend, ook voor een groot deel thuis met de videobeelden! Pam eindigde keurig op de 10 e plaats en Tessa werd 17e , maar er deden wel 49 turnsters mee. Ofwel je hebt het beter gedaan dan 32 andere turnsters. Toppie!!!

Dus meiden, we gaan met een goed gevoel door naar de volgende wedstrijden. De puntjes verder op de i  zetten of zelfs wat meer bonussen turnen. Dus vanaf maandag gaan we er weer keihard tegenaan.


Op zaterdag 18 januari 2014 was de 1e voorwedstrijd in de Van Bekkumhal te Hooglanderveen.

Hierbij alle uitslagen. Het was weer een (lange)  leerzame dag:

Claire nog steeds steevast nr 1, super geturnd!

Jenna, wat waren we blij dat je weer mee kon doen en trots dat je ook alles weer hebt gedaan! Niet makkelijk na jouw blessure. En de volgende wedstrijd gaat alles weer een stukje beter hoor! Maar wees trots op jezelf!!!!

Floortje, een mooie 10e plek! Volgende wedstrijd weer zo’n mooie brugoefening & sprong en  nog wat nieuwe elementen!!!!

Wieke, je had vandaag niet helemaal je dag, alhoewel je balk en sprong heel goed gingen. Jammer dat je bij de vloeroefening in de war raakte, maar je hebt ook zo veel aan je hoofd, het was gewoon even te veel allemaal.  Knap dat je je wedstrijd toch nog zo mooi hebt afgemaakt! En volgende wedstrijd ga je weer knallen!

Tirza, super die flick flack op de vloer! Jammer van je zolendraai op brug , je zat mooi, maar viel helaas……Maar er zit weer een stijgende lijn in! En we hebben al besproken waar we aan gaan werken!

Marjelle, je hebt een top wedstrijd gedraaid in een heel sterk deelneemsters veld en dan 7e worden voelt een beetje als winnen …..toch!?!?!

Wij zijn super trots op jullie allemaal, tot maandag 

 

f t g m