Copyright 2021 - GV NILO - Loosdrecht

Seizoen 2017 - 2018

Hieronder treft u de wedstrijdverslagen en foto's aan van het seizoen 2017 - 2018


Nilo wint 18 medailles op Rayon Toestelkampioenschappen

Rayon Toestelkampioenschappen

vlnr boven: Danique, Isa, Amber, Sanne
vlnr onder: Tess, Esmee, Lily, Anna en Doha

Op zaterdag 16 juni werden de Rayon Toestelkampioenschappen gehouden in Amersfoort. Van Nilo hadden zich 20 turnsters geplaatst en deden er 18 mee. Een super wedstrijd, waarop de turnsters op hun beste toestel(len) strijden om een medaille.

Het was een lange warme dag, maar zoals altijd was de sfeer goed en waren de meiden super gemotiveerd. Stuk voor stuk lieten ze zien wat ze waard waren op hun toestel en ook al ging er wel eens iets mis, over het algemeen turnden ze allemaal prachtige oefeningen naar eigen kunnen.

Dit resulteerde in maar liefst 18 medailles. Er waren 6 bronzen medailles, 5 zilveren medailles en maar liefst 7 gouden medailles. De toestel kampioenen waren:
Op sprong: Isa Portenge
Op brug: Danique Navis en Imare Majoor
Op balk: Anna Kreuning en Vera Steutel
Op Vloer: De zusjes Doha en Ahlam Yakhlaf

De trainsters kijken trots en tevreden terug op een mooi turnseizoen, waarin alle turnsters progressie hebben gemaakt.

Nu rest voor deze turnsters nog de Onderlinge wedstrijden op zaterdag in Sporthal de Eikenrode te Loosdrecht. Vanaf 10 uur bent u van harte welkom om onze turntoppers aan te moedigen. We starten met de recreanten. Om 12 uur is er een interactieve demonstratie van de kleuters van Nilo. Om 13 uur start de wedstrijd voor de selectie.


Nilo turnster Carlijn van der Vegt District Kampioen van District Mid-West

Vijf Nilo turnsters hadden zich geplaatst voor de District Finale op zaterdag 2 juni. Bij deze finale komen ook de topverenigingen van Noord Holland, dus het niveau ligt erg hoog. Het is dus al een feestje om hier te mogen staan als turnster!
Doha Yakhlaf en Amber Steutel waren de eerste turnsters voor Nilo. Ze draaiden een mooie wedstrijd en behaalden op de toestellen apart hele mooie resultaten. Doha werd eerste op sprong, 5e op vloer en Amber 3e op de brug! In het eindklassement eindigden ze respectievelijk op een 24e en 25e plaats.


Hierna was het de beurt aan Vera Steutel, de enige turnster van Nilo in de D1. Ook Vera behaalde een persoonlijk succes, ze scoorde 14.00 punten met een prachtige brugoefening. Maar ook de andere toestellen turnde ze strak en naar eigen kunnen. We waren dan ook heel blij met een 11e plaats in dit sterke deelnemersveld!

In de laatste ronde kwamen Ahlam Yakhlaf en Carlijn van der Vegt in actie. Ze begonnen beiden sterk op de brug, maar op het toestel balk sloeg Carlijn haar slag met 14.033 punten voor een super strakke oefening. Ze stond eerste in de tussenstand en heeft deze plek niet meer afgegeven, ofwel Carlijn is de nieuwe District Kampioen van de Jeugd 1 op D2 niveau. Heel trots op dit mooie resultaat, maar ook op alle andere turnsters, die stuk voor stuk persoonlijke successen hebben behaald en hebben laten zien dat ze bij de beste turnsters van het District behoren!

 

Een mooi resultaat NILO

Op de foto vlnr Danique Navis, Gwen van Hamersveld, Doha Yakhlaf, Imare Majoor, Nynke Visser en Amber Steutel die “een hap” nemen uit hun medaille!

Plezier en succes, een super combinatie bij Nilo!

Zaterdag 10 maart was het weer een spannende wedstrijddag voor de jong talenten en selectie turnsters van Nilo in de D2 en D3!
Er komt heel wat kijken bij een turnwedstrijd: Je moet je zenuwen de baas blijven, het lijf moet doen wat jij wilt, oefeningen moeten volledig worden geturnd, je mag niet onbestraft het toestel eerder verlaten dan dat je oefening klaar is, je moet maar net goed uitkomen met je aanloop, je moet tussen de oefeningen heel lang wachten, dan zitten er nog kritische juryleden die alle foutjes noteren en dan moet je er ook nog plezier aan beleven!
Maar dit is onze Nilo turntoppertjes echt weer goed gelukt, ze hebben veel plezier gehad en weer mooie resultaten behaald! En het meegereisde publiek heeft kunnen genieten. Nu op naar de Regio finales voor vele turnsters van Nilo.
Medaille resultaten in verschillende categorieën:
1e plaats voor Doha Yakhlaf
2e plaats voor Esmee Portenge., Imare Majoor en Esmee Schaap
3e plaats voor Isa Portenge
5e plaats voor Amber Steutel (Anna Kreuning werd ook 5e maar viel helaas net buiten medailles)
6e plaats voor Gwen van Hamersveld

 

Medailles voor NILO

Tweede voorwedstrijd in weer succes voor Nilo turnsters

Ook op 10 februari, de tweede voorwedstrijd in het rayon voor de D1 en D2 turnsters, werden er weer mooie resultaten behaald door de Nilo turntoppers. Fay Pos, Vera Steutel, Carlijn van der Vegt, Ahlam Yakhlaf en Cato Kielstra hadden er zin in om te laten zien dat ze hard getraind hadden voor deze wedstrijd. Met nieuwe elementen en verfraaide oefeningen betraden ze de turnhal in Amersfoort. En hoe mooi kan een wedstrijddag zijn als alle turnsters eindigen bij de eerst 10 in het eindklassement!
Fay behaalde in de D1 een mooie 9ste plaats , Vera turnde een zeer strakke wedstrijd in de D1 en mocht het ere podium betreden voor een vijfde plaats! Carlijn, Cato en Aylam sloten de dag af in de D2 en dit turntopper trio ging ook goed of eigenlijk super! Cato werd 10e, een hele mooie prestatie in haar eerste selectiejaar bij Nilo, Ahlam kreeg een medaille omgehangen voor de 4e plaats en Carlijn mocht het hoogste podium betreden, met de gouden medaille om haar nek!
Nu op naar de Regio kampioenschappen waar Vera, Carlijn en Ahlam zich al direct voor hebben geplaatst, Cato en Fay staan respectievelijk 1e en 2e reserve.
De trainsters Rinske en Linda waren weer trots, er is hard voor gewerkt met elkaar met veel plezier en wederom hele mooie resultaten!

 

Jong Talent NILO 

Rayon voorwedstrijden voor de Jong Talenten van Nilo

Op zaterdag 13 januari werden de voorwedstrijden voor de verplichte oefenstof gehouden in Wilnis. Voor vele jong talent meisjes was het hun allereerste wedstrijd buiten het dorp, wat het extra spannend maakte. Doha, Amber, Danique, Gwen, Imare en Nynke van de selectie, met al wat meer ervaring, waren als eerste aan de beurt. De meiden lieten mooie oefeningen zien en al ging er wel eens iets minder goed, ze konden tevreden terugkijken op de wedstrijd. Voor de echte prijsuitreiking moesten de turnsters een hele wedstrijdronde wachten en Doha, Amber en Imare stonden respectievelijk 1e, 2e en 3e in de tussenstand. Na een hele ronde wachten eindigde Imare helaas op een 7e plek en behaalden Doha en Amber respectievelijk de gouden en bronzen medaille. Heel knap!
Toen was het de beurt aan de jong talent meisjes Sanne, Veerle en Tess. De spanning was van de koppies af te lezen, maar wat deden ze het goed! Tess werd zelfs 5e en kreeg een medaille om gehangen, omdat het een groot deelnemersveld was. Ook Veerle en Sanne behaalden een mooie eindscore.
De ronde die volgde was ook weer met onze jongste en onervaren turnsters te weten: Isa, Anna, Esmee, Giovanna en Lily. Opnieuw werd er mooi geturnd alsof ze nooit anders gedaan hadden en op een paar kleine foutjes na lieten de meiden strakke oefeningen zien. Esmee werd zelfs 2e en Isa 4e echt heel knap op je eerste rayon wedstrijd! Maar ook hier hadden alle turnsters goede scores behaald.
In de vierde ronde waren Esmee en Ramila aan de beurt, de dames turnden beiden een stabiele wedstrijd, helaas vergat Esmee een element op vloer wat heel hard werd bestraft door de jury en haar een podium plek kostte. Ze werd wel heel knap 1e op brug en 2e op sprong. Ramila mocht het hoogste podium beklimmen, zij behaalde het goud, een hele mooie prestatie!
Na een eerste wedstrijd weten de twee trotse trainsters precies waar nog aan gewerkt moet worden en dat wordt dan ook gedaan de komende maanden om op 10 maart opnieuw te mogen stralen!

 

f t g m