Copyright 2021 - GV NILO - Loosdrecht

Seizoen 2018 - 2019

Hieronder treft u de wedstrijdverslagen en foto's aan van het seizoen 2018 - 2019


Anna Kreuning Kampioen District Mid West

In de vroegte van zaterdag 15 juni mochten Anna Kreuning, Veerle Nelis en Esmee Portenge zich melden in Sloten! Net wakker, maar draaiden de meiden mooie strakke oefeningen. Het niveau op het district kampioenschap was zo als altijd weer hoog! Bij de prijsuitreiking werd er eerst hard gezongen voor onze jarige Esmee. En tot onze grote verrassing mocht Anna bij instap D2 op het hoogste podium klimmen en kreeg ze een grote gouden plak omgehangen! Dus na regio kampioen nu ook district kampioen! Veerle eindigde op een mooie 17 e plek in de D2 en Esmee behaalde een knappe 10e plek in de D1.

Daarna waren Danique en Amber aan de beurt en turnden ook een goede wedstrijd! Zij werden respectievelijk 12e en 19e, maar mogen echt trots zijn op hun prestatie! Voor beide turnsters namelijk ook hun eerste district kampioenschap!
In de laatste wedstrijdronde turnden onze laatste 2 turnsters: Vera Steutel en Gwen van Hamersveld. Deze dames turnden voor wat ze waard waren, maar ook hier in een sterk deelnemersveld. Maar we waren dik tevreden na 4 toestellen. En wat bleek, ze eindigden beiden op de 12e plek! Vera in de D1 en Gwen in de D2.

Met gepaste trots kijken de trainsters terug op weer een gezellige sportieve dag met elkaar, het zijn gewoon allemaal turntoppers bij Nilo!

Anna,onze districtskampioen 

Anna,onze districtskampioen


Een top dag voor Nilo turnsters

Op zaterdag 25 mei waren er 2 wedstrijden voor gymnastiekvereniging NILO. De district finale 5e divisie in Amsterdam en de Recreantenwedstrijd in Utrecht.
Cato Kielstra had zich geplaatst voor district finale en turnde een hele strakke en stabiele wedstrijd. Ze eindigde op een mooie 4e plek in een deelnemersveld van maar liefst 36 turnsters. Ze ontving een mooie beker!

In de Galgenwaard in Utrecht werd ook goed geturnd en dat was ook te zien aan de resultaten, maar liefst 13 turnsters vielen in de prijzen en haalde het podium.
Roos, Kyara, Emma en Nathalie haalde allemaal een 1e plaats, Celest mocht de 2e plek op het podium betreden en Mila, Romy en Britt hadden een 3e plaats te pakken.
Voor Manon, Sanne en Bebel een mooie 4e plek.

Het was een gezellige sportieve en hele succesvolle dag, van de 19 turnsters vielen er 14 in de prijzen! Het NILO team is dan ook erg trots op alle meiden. Wat een turntoppers!

 


Anna Kreuning Regio Kampioen

Gymnastiek vereniging Nilo heeft weer een regio kampioene in huis. Turnster Anna Kreuning heeft op zaterdag 18 mei op de Regio Finale Midden Nederland met grote afstand het goud behaald bij de instap D2. Veerle Nelis behaalde een mooie 7 e plek en beide turnsters mogen door naar de District finale op 15 juni. Ook Esmee Portenge plaatst zich hiervoor, zij zorgde voor een verrassing en werd 4e bij de instap D1.

De tweede ronde hebben Amber Steutel, Lily Erkelens en Danique Navis ook geturnd voor wat ze waard waren. Ze turnden een mooie wedstrijd met hier en daar een foutje, maar we waren zeker tevreden! Danique werd 7e, Amber 11e en Lily 17e. Danique en Amber hebben zich geplaatst voor het District! Lily kan zich al gaan opmaken voor toestelkampioenschappen.

In de laatste ronde mochten Ramila Pakhoe, Gwen van Hamersveld, Imare Majoor en Vera Steutel aan de bak.
Maar de meiden hadden niet hun piek dag vandaag, er werden foutjes gemaakt. Maar wat zo mooi was, ze bleven allemaal hun uiterste best doen om de District Finale te halen. Dat is gelukt bij Gwen (jeugd 1 D2/ 10e plaats), Vera jeugd 1 D1/ 11e plaats en Imare (jeugd D2) staat 1e reserve met haar 15e plaats. Ramila staat weliswaar niet in de District Finale maar heeft dit jaar een enorme groei laten zien vanuit de D3 nu in Regiofinale D2!
De trainsters zijn dan ook super trots en tevreden met dit resultaat en op naar het District en daar even pieken (of op naar de toestelkampioenschappen) !

Op zaterdag 11 mei hebben Carlijn van der Vegt en Cato Kielstra ook deelgenomen aan de Regio finale 4e en 5e divisie. En dat hebben ze goed gedaan. Carlijn kwam als reserve turnster de finale binnen en is op de 15e plaats geëindigd ( van 32 deelneemsters). Een mooie prestatie na een seizoen waarin ze de aansluiting moest vinden in de 4e divisie. Maar vandaag was duidelijk dat je daar dubbel en dwars thuis hoort! Ook Cato leverde een knappe prestatie, zij mocht wederom het podium betreden, dit keer op de 5e plek! Cato maakte weinig fouten en liet zien dat ze een stabiele allround turnster is geworden! Cato gaat op 25 mei deelnemen aan de District Finale

Bij deze willen we ons jurylid Daphne Steutel bedanken, die heel intensief heeft zitten jureren op beide wedstrijden, heel fijn voor de vereniging!
Al met al prestaties om trots op te zijn en dat zijn de trainsters Rinske en Linda dan ook!

 


Op de foto vlnr Veerle, Esmee en Regio Kampioen Anna


Wederom een mooie wedstrijddag voor Nilo

Op 6 april werd de tweede voorronde voor de D3 turnsters gehouden in Amersfoort. Al heel vroeg mochten de eerste 5 turnsters aantreden: Giovanna Apperloo, Daniek de Bruin, Simona Kartova, Iris Dijst en Iris de Graaf. De turnsters turnden mooie oefeningen, maar om ons heen lag het niveau ook hoog. Zonder verwachtingen gingen we richting prijsuitreiking en daar werden we enorm verrast! Iris Dijst was derde geworden bij de pre-instap en Daniek de Bruin vierde bij pupil 1 categorie. Zij kregen een mooi bronzen medaille omgehangen. Ook Iris de Graaf, die wegens blessure haar eerste wedstrijd turnde, behaalde een prachtige achtste plaats en werd zelfs eerst op het onderdeel vloer! Bij de prijsuitreiking was er ook een verrassing voor Simona, zij was namelijk jarig en werd vanaf het erepodium toegezongen door alle turnsters en het publiek. En daarna mocht ze een sprong maken in de grote schuimblokken bak, een grote wens van haar.

In de middag was het de beurt Katiya Smit, ook zij turnde een mooie stabiele wedstrijd, maakte weinig fouten, maar ook in een sterk deelnemersveld. Katiya eindigde uiteindelijk op een achtste plaats.

Deze middag had Nilo de organisatie in handen om deze Rayon wedstrijd soepel te laten verlopen. In de middag kwamen er vele turnsters, ouders, stagiaires, bestuursleden en leiding richting de turnhal om alles in goede banen te leiden. Van kassa, catering, tijdklokken, speakeren, EHBO tot het rondleiden van de turnsters. Alles liep gesmeerd en het werd een hele gezellige wedstrijd middag. Vanaf hier een bedankje voor al deze turntoppers!

 


In de bijlage op de foto: De tijdwaarneemsters en jurymeisjes met ronde bordjes

 


Maar liefst 8 medailles voor Nilo turnsters!

Op 30 maart werd de tweede voorwedstrijd voor de D2 en 5e divisie turnsters gehouden. Voor Nilo deden er maar liefst 13 turnsters mee. Er werd zeer geconcentreerd en strak geturnd wat leidde tot hele mooie resultaten, waar we als vereniging natuurlijk super trots op zijn.
1e prijs: Ramila Pakhoe
2e prijs: Anna Kreuning, Amber Steutel, Gwen van Hamersveld en Cato Kielstra
3e prijs: Veerle Nelis en Danique Navis
7e prijs : Lili Erkelens ( de categorieën bestaan uit ca 40 turnsters, vandaar 7 medailles).

Maar wat deze dag eigenlijk het mooiste maakte, was de teamspirit. Want natuurlijk was er ook wel eens pech, ging er iets mis of namen de zenuwen het even over van het lichaam. Dan stonden de meiden klaar om die turnster aan te moedigen, op te beuren of er volgde een groepsknuffel! Echt ontroerend om te zien voor de trainsters en de mee gereisde supporters, we hebben echte turntoppers in huis. Dit maakt deze sport zo mooi!

  

Vlnr Anna, Lily, Sanne, Amber, Danique, Britt en Veerle

 


Een gouden en bronzen medaille voor Nilo turnsters

Zaterdag 9 maart werden de tweede voorwedstrijden in Amersfoort gehouden voor de categorieën D1 en 4e divisie.
De dag begon met onze jongste D1 turnsters, Isa en Esmee Portenge. Een tweeling met veel potentie en dat lieten ze ook zien. Esmee behaalde zelfs een derde plaats! Isa werd 9e. Ook Carlijn van der Vegt turnde in deze ronde en begon met een super mooie brugoefening, maar jammer genoeg was het tweede toestel, de balk, het struikelblok voor haar en behaalde ze een lage ranking.
De ronde daarna was het de beurt aan Vera Steutel. Vera turnde een hele strakke stabiele wedstrijd en turnde meer dan 53, 00 punten bij elkaar. Zij mocht dan ook wederom het hoogste podium betreden. Zouden we een nieuwe golden girl binnen de vereniging hebben?
Claire Visser, onze vorige Golden girl (turnt nu in de tweede divisie bij Turn4U in Utrecht), heeft zich op deze dag elders geplaatst geplaatst voor de halve finale van het NK turnen tweede divisie!
In de middag mochten Fay Pos en Floortje van Houten hun opwachting maken. Fay turnde een mooie wedstrijd, maar in een sterk deelnemersveld, waarin zij een mooie 12e plek behaalde. Floortje begon met een enkel blessure aan de wedstrijd, na een super mooie brugoefening werd de blessure toch haar struikelblok, waardoor ze niet meer optimaal kon turnen. Op doorzettingsvermogen heeft ze de wedstrijd wel uit geturnd. Ook dat hoort bij turnen, als het even tegen zit er keihard voor gaan er het beste van te maken! En dat hebben alle Nilo turnsters weer laten zien. De trainsters Rinske en Linda waren dan ook trots op alle meiden!

 

 


Mooie prestaties van turnsters Nilo

Zaterdag 12 januari begonnen de wedstrijden voor de D2 turnsters in alle vroegte, de meiden Amber, Lily, Danique en Britt waren er helemaal klaar voor. Danique behaalde een 5e plaats in een groot deelnemersveld van 40 turnsters. Toen was het de beurt aan Tess, Anna, Veerle en Sanne en ook deze meiden turnden mooie oefeningen en belandden allemaal in de top 10 in een deelnemersveld van 35 turnsters. Veerle werd 6e en kreeg hiervoor een mooie medaille. Grote pech voor Anna, door een fout aangeleerd element in de oefenstof kreeg zij een grote aftrek. Zij eindigde hierdoor op een 8ste plaats, maar had op het hoogste podium moeten staan! We baalden hier natuurlijk allemaal enorm van, maar de volgende wedstrijd gaat het zeker goedkomen!
De volgende groep turnsters: Imare, Ramila, Esmee en Gwen turnden ook goed. Esmee en Ramila debuteerden in de D2, met ieder 1 zwak toestel waar we aan gaan werken, maar de aansluiting is er zeker.
Imare en Gwen presteerden beiden zo goed, met het gevolg dat Gwen tot haar grote verbazing op de eerste plaats eindigde en Imare daar net achter op de tweede plaats!
Als laatste kwam Cato in actie en die kan echt alles als je haar een pot Nutella belooft, Cato turnde een stabiele wedstrijd en behaalde een hele mooie derde plaats
Het was een lange wedstrijddag, met bijna alle turnsters bij de tien in het klassement. Een prachtig eindresultaat en een mooi begin van het wedstrijdseizoen voor deze turnsters.

 

Op de foto een verbaasde Gwen van Hamersveld op hoogste podium met naast haar clubgenootje Imare Majoor


Eerste Rayon Voorwedstrijd Nilo met Vera Steutel op hoogste podium

Zaterdag 8 december 2018 werd de eerste voorwedstrijd voor D1 en 4e divisie turnsters gehouden in de Turn Inn te Amersfoort.

Voor Nilo kwamen er 6 turnsters in actie. De dag startte met de tweeling Isa en Esmee, nieuwkomers in de D1. Ze turnden een mooie wedstrijd, op sprong en brug werden ze zelfs 1e en 2e. In de totaalscore eindigde Isa op een 7e en Esmee op een 8e plek. Ook Carlijn kwam de eerste ronde in actie, de balk was haar struikelblok, maar verder turnde ze een strakke  wedstrijd!
Toen was de beurt aan Vera en zij turnde bijna foutloze oefeningen, met een super mooi resultaat: Vera werd eerste en kreeg het goud om gehangen.
Daarna mocht Fay in actie komen. Fay turnde een mooie wedstrijd, alleen op balk ging het even mis, maar desalniettemin eindigde ze op een 13e plaats.
Hekkensluiter was Floortje, na een jaar met pech en blessures ging ze er vol voor. En het ging echt goed, Floortje had een super mooie brugoefening waarop zij 3e werd.  In het eindklassement een mooie 10e plek die ruikt naar meer!!!

 

Op de foto Vera Steutel met gouden medaille 

 

f t g m