Copyright 2021 - GV NILO - Loosdrecht

Seizoen 2019 - 2020

Hieronder treft u de wedstrijdverslagen en foto's aan van het seizoen 2019 - 2020

 


Afsluiting Turn seizoen Nilo

Afgelopen week werden de laatste buitenlessen gegeven bij Gymnastiek vereniging Nilo in de Speeltuin bij het Scouting gebouw Zuiderkruis.

We sloten het turnseizoen af met het Grote Irritatie Spel, wat gelukkig wel meeviel met de irritatie bij de turn(st)ers. Als verrassing hadden we ook de tumblingbaan opgehaald uit de Sporthal en kon er naar hartenlust worden gesprongen van streksprong tot arabier flik -flak -salto!

Normaliter sluit Nilo af met Onderlinge Wedstrijden, maar Corona gooide dit jaar roet in het eten. Wel kregen alle leden na afloop van de laatste les een mooi Buiten Turn Diploma met daarbij een fitness elastiek zodat ook in de vakantie de spieren getraind blijven. En natuurlijk had iedereen een lekker waterijsje verdiend!

Ook namen we helaas afscheid van Rinske, zij gaat zich volledig concentreren op haar eigen bedrijf. Ze werd verwend met prachtige ( zelfgemaakte) bloemen, lieve kaartjes en cadeautjes
We zijn nog steeds op zoek naar een trainster voor de jong talent en de selectiegroepen, dus mocht er iemand enthousiast worden na dit te lezen?

Nilo is Scouting Vereniging Zuiderkruis heel dankbaar dat we de buitengym spullen in hun gebouw mochten opslaan, dat scheelde een hoop gesjouw. Fijn als verenigingen zo voor elkaar klaar staan!
Al met al hebben we vreselijk geboft met de buitengym, 1 x keer hebben we wegens de regen moeten afbellen, maar meestal brak de zon wel door. En wat het allermooiste was, waren de enthousiaste kinderen met hun glunderende gezichten, die toch hele andere onderdelen moesten doen dan ze in de sporthal gewend waren. Niks zo flexibel als een kind en dat gaf de leiding veel energie om elke week weer iets nieuws te verzinnen. Maar we zijn wel blij als we straks weer kunnen turnen op de toestellen.

Nu gaan we eerst genieten van de vakantie en na de zomer op maandag 31 augustus starten we weer met volle energie in de Sporthal op de toestellen. Nilo wenst iedereen een mooie zomer en blijf gezond!

Buitengym 


Twee zilveren plakken voor Nilo turnsters

Het was de tweede voorwedstrijd voor de D1 en 4e divisie turnsters van Nilo. Esmee mocht het spits afbijten. Ze begon gespannen aan de wedstrijd, maar wat ging het goed en werkte ze netjes op alle toestellen. Dit zorgde voor een verdiende zilveren medaille.

Toen was het de beurt aan jarige Carlijn, Cato ( die speciaal later op vakantie ging) en Vera. Ook deze turnsters werkten strak en netjes, jammer genoeg moesten Carlijn en Cato beiden vroegtijdig de balk verlaten, waardoor ze wat kelderen in het klassement. Bij Vera verliep het allemaal heel goed en ook zij kreeg een zilveren medaille omgehangen.

Toen was het de beurt aan Floortje. Zij draaide een mega goede wedstrijd en behaalde zelfs op 2 toestellen een tweede plaats. Uiteindelijk werd ze 5e in een sterk klassement en viel helaas net buiten de prijzen.

Na 2 voorwedstrijden mogen Floortje, Carlijn, Elisabetta, Vera, Esmee en Anna door naar de regio finale!

Op de foto Nilo turnster Esmee


Opnieuw medailles op Rayon Voorwedstrijd voor Nilo turnsters

’s Morgens vroeg om 8 uur startte de wedstrijd al dit keer. Iris , Mirthe, Diese en Iris stuiterden gelijk de zaal in, Katiya vond het erg vroeg.
Maar na de warming up waren ze er alle 5 klaar voor! En ze begonnen direct sterk aan hun wedstrijd. Mooie verzorgde oefeningen, veel lol met de knuffel mascottes tussendoor en af een toe misschien een heel klein foutje.
Tijdens de prijsuitreiking werden we blij verrast met maar liefst 3 medailles! Bij de instap werd Iris de G 1e, onze selectie debutante Diese werd 2e , Iris D 7e en onze andere selectie debutante Mirthe behaalde een mooie 9e plek, dit in een groot deelnemers veld van 30 turnsters.
Maar ook Katiya mocht verrast het podium betreden bij de jeugd en had ook zilver gewonnen!

En toen was het de beurt aan Britt. Onze oudste debutante in de selectie. Na wat medische tegenvallers kon Britt vandaag toch een volledige wedstrijd turnen! En niet zonder resultaat, want tot haar grote verrassing werd zij derde en kreeg de bronzen medaille omgehangen!

De laatste wedstrijd turnden Caroline en Imare. Als eerste toestel als allereerste de balk op is niet ideaal. Beide meiden verlieten iets eerder dan gepland de balk, maar maakte de oefening mooi af! Deze 2 gezellige turntoppers bleven elkaar goed aanmoedigen en dat resulteerde in een mooie ranking: Caroline eindigde op de 13 e plaats en Imare op de 7e plaats.

Al met al een lange gezellige succesvolle wedstrijddag met al deze turntoppers en de meegereisde supporters.

    


Nilo valt weer in de prijzen

Eindelijk was het zover, na lang oefenen en veel herhalen, hadden de jong talentjes van Nilo hun eerste rayon voorwedstrijd en dat deden ze, ondanks de zenuwen, heel goed! Dat vond de jury ook, want er werd goud behaald door Mila en brons door Annelot, echt heel knap! Maar ook de rest van deze mini turntoppertjes behaalden een mooie ranking: Lisa werd 8e, Sara 10e, Megan 14e en Lotte 16e.

Na de jong talenten mochten Amber, Lily, Daniek en Danique aan de beurt om hun kunsten te laten zien. Op een paar foutjes op de balk na, lieten ook deze turnsters zien wat ze waard waren. In de tussenstand hadden Danique, Amber en Lily een podiumplaats. Maar toen moesten ze nog een hele ronde wachten om te kijken of ze hun podium plek behouden hadden. Danique kreeg de zilveren medaille en had de tweede plek behouden, Lily viel met een 8e plaats jammer genoeg net buiten de prijzen, Amber werd 12e en Daniek als debutant in de D2 behaalde een mooie 24e plaats. Ook allemaal knappe prestaties.

In de laatste ronde was het de beurt voor Sanne , Tess en Veerle. Ze draaide een super wedstrijd maar helaas rolde ze alle drie van de balk met de koprol. Maar verder lieten ze mooie oefeningen zien. Tess behaalde een 7e plaats , Sanne een 11e Plaats en Veerle een 16e plaats in een groot (36 turnsters) en sterk deelnemersveld.

Het was weer een mooie wedstrijddag met mooie resultaten, persoonlijke overwinningen, enthousiaste supporters, blije turnsters en trotse trainsters!

De jong talentjes van Nilo
Vlnr: Lisa, Mila, Sara, Lotte, Annelot en Megan


Eerste Rayon Voorwedstrijd voor Nilo turnsters

Met de eerste Rayon Voorwedstrijd begint voor de Nilo turnsters het wedstrijdseizoen. De turnsters van de 4e divisie en de D1 turnsters beten dit jaar het spits af.

In de ochtend turnden Anna en Esmee in de pupillen categorie en dat deden zij heel goed! Op het toestel brug werd Anna zelf eerste en Esmee op de sprong! Helaas verliep Esmee haar balk niet zo lekker, maar ondanks dat behaalde zij een mooie 10 e plaats. En Anna, die dit jaar debuteerde in de D1, behaalde een mooie 5e plaats, ze werd beloond met een mooie medaille.

Daarna was het de beurt aan de jeugd en junioren turnsters Vera, Elisabetta, Cato en Carlijn. Ook bij deze turnsters werden geen grote fouten gemaakt en een stabiele wedstrijd geturnd. Maar ze turnden in beide categorieën een sterk deelnemersveld met veel grote verenigingen als tegenstander waar heel wat meer trainingsuren worden gemaakt door de turnsters. Maar toch ook hier een mooie ranking: Cato werd 15e, Carlijn 11e, Elisabetta 7e en Vera mocht op het erepodium het zilver in ontvangst nemen.

Als laatste kwam in de senioren categorie Floortje in actie. En Floortje turnde na een jaar met blessures weer een strakke en volledige wedstrijd! Ze was dan ook erg blij met een zeer verdiende 8e plaats!

 

 Op de foto vlnr:  Elisabetta, Carlijn, Cato en Vera


Zilver voor Nilo team op Clubteam wedstrijden in Amersfoort

Zaterdag 9 november was de start van het turnseizoen van Rayon de Vechstreek. Nilo werd met 1 team vertegenwoordigd op de teamwedstrijden. Floortje, Carlijn, Vera en Cato vormde het team, ze draaiden allemaal een hele wedstrijd, maar bij elk toestel telde de beste drie scores.

Het leuke van deze wedstrijd is dat het nu niet om de individuele prestatie, maar echt om de teamprestatie draait en dat de meiden elkaar kunnen oppeppen, aanmoedigen en zo nodig troosten. Dat laatste was gelukkig niet nodig bij ons team, want wat deden de turntoppers van Nilo het goed! Eigenlijk overtroffen ze zichzelf en sleepte elkaar echt naar een hoger niveau. Grote fouten werden er niet gemaakt en angsten werden overwonnen, op elk toestel opnieuw. Tussendoor hadden ze ook veel lol met elkaar.

Als laatste toestel de balk, altijd lastig, dat balanceren op tien cm breed en meer dan een meter boven de grond. Maar ook hier strakke oefeningen en op één val na bleef het hele team staan! Blijdschap bij turnsters, trainster en supporters. Groot was de verrassing toen zij met zijn vieren de zilveren medaille mochten ophalen bij het erepodium. De ontlading zorgden voor leuke foto momentjes!

Deze wedstrijd is in ieder geval weer een goede stimulans voor het komende wedstrijdseizoen!

 

f t g m