• Slider afbeelding

Uitslagen seizoen 2021-2022

Onderstaand worden de uitslagen van dit seizoen in chronologische volgorde weergegeven.


Op zaterdag 9 juli sluit Nilo het turnseizoen af met Onderlinge wedstrijden

Al vroeg in de ochtend waren er veel activiteiten te bespeuren in de sporthal, De zaal werd klaar gemaakt voor de afsluitende onderlinge wedstrijden van alle leden. Vanaf 9 uur stroomden de eerste bezoekers binnen en werd het gezellig druk op de tribune. De recreanten turnsters en de jong talent groep mochten deze ochtend laten zien wat ze dit jaar hadden geleerd hadden en dat deden ze, ondanks wat zenuwen hier en daar, fantastisch.  Na deze wedstrijden was de demonstratie van de kleutergroep van Annelies, zo mooi om de allerkleinsten van de club zo bezig te zien. Ze kregen ook allemaal hun Nijntje beweeg diploma van juf Annelies, allemaal geslaagd!

Daarna was de prijsuitreiking voor alle ochtend groepen, de spanning was op de gezichten af te lezen. Er werden vele medailles omgehangen, prachtige diploma’s uitgereikt aan alle deelneemsters, gesponsord door MKB kantoorartikelen en daarnaast nog een mooie Nilo beachbal set. 

Ook werd er stil gestaan bij het ontvallen van onze geliefde trainster Olinda, die afgelopen november is overleden, nadat ze 17 jaar vol passie en plezier heeft lesgegeven bij Nilo. In de aanloop naar de wedstrijd werd besloten de OLIN cup in het leven te roepen, ter nagedachtenis aan haar. De Olin Cup gaat naar het hoogst scorende jong talent, omdat Olinda altijd aan de basis heeft gestaan van alle jong talent turnsters. En lees je Olin, zoals ze vaak werd genoemd binnen de club van achter naar voren,  dan staat daar de verenigingsnaam. En hoe mooi was het dat haar 2 zoons deze Olin Cup kwamen uitreiken aan het jong talent met de hoogste score, in dit geval Roos Portenge. Daarnaast werd ook de Woutera Cup uitgereikt aan de recreanten turnster met de hoogste score, deze mocht Roos Klaassen in ontvangst nemen.

In de middag waren de selectie turnsters aan de beurt, zij turnden allemaal mooie oefeningen voor een enthousiast publiek. Ook hier werden er verschillende medailles verdeeld en clubkampioen is voor de 3e keer op rij Vera Steutel geworden.

links Roos Klaassen en rechts Roos Portenge met hun eigen Cup

Hiermee kwam er een einde aan een seizoen, waarin er veel gebeurd is, maar waarin de blik ook al weer in de toekomst is gericht. In het weekend van 24 september staat er een groots 60 jarig  jubileum feest te gebeuren voor alle leden. En bij alle diploma’s zat ook een mooie zomervakantie opdracht, wie ontwerpt het mooiste jubileum turnpak voor Nilo? De trainingen gaan op 5 september weer van start. Maar nu eerst genieten van een mooi zomer


Op zaterdag 11 juni zijn door NILO de volgende resultaten behaald in Sport Inn te Amersfoort. Meerdere medailles voor Nilo op MB wedstrijd in Amersfoort

TurnsterPlaats
Sara Kreunig2e
Mega Burgering6e
Iris Dijst11e
Sanne van Beek5e
Diese van Kooi7e
Anna Kreuning3e

Zaterdag 11 juni organiseerde Nilo samen met 2 andere verenigingen de Middenbouw  wedstrijd van Rayon de Vechtstreek in Amersfoort. Om 7 uur vertrokken we in diverse auto’s richting de turnhal om de zaal aan kant te maken en de vrijwilligers te instrueren.

In de eerste wedstrijd turnden Megan, Iris D en Sara, de turnsters hadden er zin in en turnden een goede wedstrijd. Zelfs zo goed dat Sara bij de prijsuitreiking de zilveren medaille kreeg omgehangen. Megan greep met haar mooie 6e plaats net naast de medailles en Iris eindigde op een knappe 11e plek.

Hierna was het de beurt aan Anna, ze begon met 2 hele mooie sprongen, maar werd toen overvallen door de warmte. Na wat verkoeling en goede hulp van onze eigen Marina, die de EHBO verzorgde, lukte het Anna toch weer door te gaan! Super knap en stoer, met een heel mooi resultaat, want Anna werd 3e en won de bronzen medaille.

In de derde ronde turnden Diese en Sanne en scoorden mooie cijfers. De balk was letterlijk en figuurlijk de valkuil dit keer, maar toch eindigde Sanne op een 5e plaats en Diese daar net iets achter op de 7e plaats. Dus ook deze meiden een mooi resultaat.

Hoe bijzonder dat er met de Nilo crew (bestuur en Leiding), de turnsters en de ouders weer zo’n gezellige en sportieve wedstrijddag van werd gemaakt. De trainsters Wilma en Linda waren dan ook heel blij met al deze hulp. De Nilo familie heeft zich weer van haar beste kant laten zien!


Op  zaterdag 23 april mochten de 4e divisie junioren zich om 8 uur melden in de turnhal in Amersfoort.

De meiden hadden er zichtbaar zin in. De oefeningen liepen goed, op balk was Caroline haar oefening even kwijt, maar dat maakte ze op vloer weer ruimschoots goed met een prachtige oefening. Vera, Cato  en Esmee turnden een mooie wedstrijd naar eigen kunnen met weinig fouten, maar de concurrentie is groot in deze categorie en er worden door andere vereniging over het algemeen veel meer trainingsuren gemaakt in een week. Maar toch wist Cato een tweede plek te veroveren, belandde Vera op een mooie vijfde plaats, werd Caroline achtste (ze had dus niet voor niks haar vakantie vlucht uitgesteld) en turnde Esmee al weer een element meer bij brug dan de vorige wedstrijd.

In de middag was het de beurt aan de 5e divisie jeugd, Daniek en Danique. Deze meiden waren wat zenuwachtig, maar na beiden een goede brug te hebben gedraaid en een wat wiebelige balk, verdwenen de zenuwen en kon het genieten echt beginnen.

Vloer en sprong gingen dan ook bij beiden heel goed. Danique werd tweede en won de zilveren plak, Daniek had een mooie vooruitgang laten zien met de vorige wedstrijd en schoof vijf plaatsen op in ranking, wat haar op een zestiende plek deed eindigen. Door corona dit jaar geen regio finales, maar de  meeste turnsters zullen nog een toestelfinale uitnodiging krijgen voor 25 juni. De trainsters Wilma en Linda zijn enorm trots op deze turnsters en staan nu al te popelen om na de meivakantie weer te gaan trainen op nieuwe elementen.


Op zaterdag 2 april werden de mini 3- en 4 kamp wedstrijden gehouden in Sporthal de Fuik in Kortenhoef.

Vlnr Eva, Mythe, Femke en Roos

Jong talent turnsters van Nilo ook succesvol op eerste wedstrijd

Voor sommige turnsters de eerste wedstrijd buiten de dorpsgrenzen. Onze turnsters Roos, Myrthe, Femke en Eva  deden mee aan de mini 4 kamp, wat betekent dat je op 4 toestellen je oefeningen mag laten zien aan de jury. Het is een teamwedstrijd, dus je scoort met je team de punten bij elkaar.

Natuurlijk volop zenuwen voor de wedstrijd, want hoe spannend is dat, turnen in een vreemde zaal met een volle tribune en met een echte jury. De “kabouter gang”, zoals ze zichzelf bij Nilo noemen, was goed op dreef en lieten prachtige oefeningen zien. Dat werd beloond met een heerlijke chocolade lolly en een kuikentje voor in het haar.

Maar de grootste verrassing volgde bij de prijsuitreiking, ze hadden de 3e plaats behaald in een deelnemers veld van 11 groepen. En naast een mooi diploma kregen ze ook allemaal een welverdiende medaille omgehangen. Trotse ouders en trainsters, vooral ook blij dat de turnsters zo’n leuke wedstrijdervaring hebben opgedaan. Alle meegereisde supporters met spandoeken hebben hier zeker aan bij gedragen.

Hopelijk gaan er nog vele leuke wedstrijden volgen voor deze jonge talentjes.


Op zaterdag 26 maart zijn door NILO de volgende resultaten behaald in Sport Inn te Amersfoort

TurnsterPlaats
Sara Kreuning11e
Megan Burgering22e
Iris Dijst26e
Sanne van Beek4e
Diese van Kooi4e
Anna Kreuning7e
Iris de Graaf25e

Middenbouw Nilo turnsters turnen ook weer een wedstrijd

Op 26 maart mochten de Middenbouw turnsters van Nilo ook weer in actie komen in de turnhal in Amersfoort. De spits werd afgebeten door Anna en Iris in de MB4. De dames turnden een mooie wedstrijd met weinig fouten en eindigden  respectievelijk op een 7e  en 25e plaats in een deelnemersveld van 37 turnsters.

Daarna waren de jongere turnsters van de MB5 aan de beurt. Maar helaas kwamen deze turnsters niet allemaal fit aan de start, maar belangrijker was, deze turntoppers stonden er wel!

De zenuwen speelden wel wat parten, waardoor er af en toe een foutje of  val werd gemaakt, maar ook Sara (11e), Megan ( 22e) en Iris mogen (26) trots terugkijken op deze wedstrijd,  er deden maar liefst 38 turnsters mee in deze catgorie.

De laatste ronde was het de beurt aan Diese en Sanne, deze turnsters verasten vooral zichzelf, doordat ze beiden een dijk van een wedstrijd turnden. En mooier kon het eigenlijk niet, in een deelnemersveld van 48 turnsters behaalden ze samen een gedeelde 4e plaats. Een prachtige afsluiting van een lange wedstrijddag.

Trotse Sanne en Diese met hun medaille

Op zaterdag 12 maart zijn door NILO de volgende resultaten behaald in Sport Inn te Amersfoort.

TurnsterPlaats
Danique Navis5e
Daniek de Bruin21e
Cato Kielstra3e
Vera Steutel4e
Caroline van Haeften6e
Esmee Wittink14e

Nilo op 12 maart eindelijk weer turnwedstrijd buiten de dorpsgrenzen!

Na 2 jaar was het dan eindelijk zover, de eerste turnwedstrijd na 2 jaar corona perikelen. En dan is het heel spannend, want waar sta je t.o.v. andere verenigingen. Dat de turntoppers niet stil hebben gezeten de afgelopen 2 jaar, werd al snel duidelijk.

In de middag turnden Daniek de Bruin en Danique Navis in Jeugd G. Ze moesten starten op de balk, wat wel wat zenuwen opleverde, maar de meiden sloegen zich er goed door samen.

Daniek haar brug verliep niet als gehoopt, maar toch kan ze terugkijken op een mooie wedstrijd. Danique Navis maakte weinig fouten en vooral op brug sloeg zij haar slag! Dit leverde een prachtige 5e plaats op in een sterk deelnemersveld.

Ook de juryleden moesten na 2 jaar weer in actie komen en wat is Nilo ook trots op het jurycorps, wat deze dag bestond uit Daphne, Elisa, Annelies en Wilma.

Al met al een geslaagde dag waar we met een trots gevoel op kunnen terugkijken en het smaakt weer naar meer….!

v.l.n.r. Caroline, Cato, Vera en Esmee