Links Danique en rechts Daniek

Nilo is maar liefst 2 Regio kampioenen rijker

Op zaterdag 25 mei werden de Regio Kampioenschappen voor de bovenbouw turnsters gehouden in Amersfoort. Hier hadden zich 5 Nilo turnsters voor geplaatst.

Danique had ’s morgens de primeur in het nieuwe selectie pak en dat beviel zichtbaar goed. Zij straalde erin en turnde prachtige, bijna foutloze oefeningen met als resultaat dat zij zich regio kampioen van junior E mag noemen.

In de middag  mochten Diese en Anna aantreden en ook zij lieten zien wat ze waard waren. Het resulteerde in een 9e plaats voor Diese en voor Anna de 14e plaats in jeugf F.

Daarna was het de beurt aan Veerle en Daniek. Veerle turnde een mooie wedstrijd en kwam sterk terug na een vervelende lange pols blessure op een 14e plaats in een deelnemersveld van maar liefst 42 turnsters.

Maar het was vandaag de grote Daniek dag, want ook deze Daniek turnde een vlekkeloze wedstrijd met een huizenhoge Arabier salto als nieuw element. Zij mocht net als Danique in de ochtend ook plaatsnemen op de hoogste plek van het erepodium. Ook zij is regiokampioen in de categorie junior G

Het was een mooie wedstrijddag en het wordt dus promoveren geblazen voor de kampioenen!

Een dag met een gouden randje voor Nilo

aar het op 16 maart allemaal niet zo lekker liep met de Nilo turnsters, uitgezonderd Diese die een mooie wedstrijd turnde en als vijfde op het podium stond, viel op 23 maart alles op zijn plek voor de turntoppers.

In de vroege ochtend startten Liv, Fay en Elora in team C , Roos en Vayenne in team B. De dames hadden een goede focus en draaiden mooie oefeningen. Dit resulteerde bij team B in een gouden team medaille en Elora, Liv en Fay eindigden individueel respectievelijk op een eerste, tweede en vierde plek in een deelnemersveld van 40 turnsters. Team C kregen het zilver omgehangen en Vayenne werd individueel eerste en Roos zesde. Heel knap, want in deze categorie moeten al wat moeilijkere elementen worden geturnd en voor deze twee meiden was het pas hun eerste rayon wedstrijd.

In de middag was het de beurt aan Danique en ook al was de start op balk niet optimaal, ze herpakte zich goed. Ze sloot de wedstrijd af met een super mooie brugoefening, die haar direct een eerste plek opleverde in het eindklassement. Ook behaalde ze met haar team met trainingsmaatjes van OKV uit Harmelen een gouden plak! Al met al een mooie dag voor de Nilo turntoppers, meegereisde supporters en de trotse trainsters.

Van voor naar achter: Vayenne, Roos en van lnr: Liv, Elora en Fay

Mooie wedstrijd resultaten voor Nilo

Mooi resultaat op wedstrijd voor Nilo

Na een super gezellige Nilodag op 3 februari was het op zaterdag 10 februari weer tijd voor de tweede voorwedstrijd voor Daphne, Fien, Myrthe, Eva, Roos en Sara. Voor Femke en Megan was het, wegens ziekte bij de eerste wedstrijd, de eerste wedstrijd van dit seizoen.
Het was een sterker deelnemersveld dan bij de eerste wedstrijd, want de best presterende teams van de eerste wedstrijdrondes, waren nu tegen elkaar gezet, een mooie uitdaging dus.
En wat deden de turntoppers het goed, allemaal mooie sprongen en strakke brugoefeningen. Op de balk waren er wel wat vallen te betreuren, maar de afwerking was netjes. Toen nog de vloer op. En ook bij de vloer oefeningen was de groei t.o.v. vorige wedstrijd goed zichtbaar. Wat nog restte was de prijsuitreiking en het team van Fien en Daphne in de MB6 kreeg een bronzen medaille en Daphne won ook individueel een bronzen plak. Fien had door een blessure maar op 2 toestellen kunnen turnen, maar dat deed ze keurig.
Het Nilo team met de andere 6 turnsters kregen een zilveren medaille omgehangen en hier mocht Roos op de tweede plaats op het erepodium plaatsnemen. Maar ook de andere turnsters turnden een mooi puntentotaal bij elkaar in deze sterke poule. Nu afwachten wie zich heeft geplaatst voor de regio en/ of toestelfinale later dit jaar.


 

Mooie wedstrijd resultaten voor Nilo

Op 27 januari deden maar liefst 12 Nilo teams mee aan de mini 3- en 4- kamp in Wilnis, dus bijna 60 turntoppers kwamen in actie, verdeeld over de hele dag. Ook was er veel publiek meegekomen, wat zorgde voor enthousiast support vanaf de tribune. Alle Nilo teams  deden het super goed en stonden na afloop vol spanning op de prijsuitreiking. En hoe leuk, ieder team  ging met een medaille naar huis, ook bij Nilo werden alle kleuren gewonnen: Brons, zilver of  goud.

Op 20 januari was het de beurt aan Vera, zij had haar tweede voorwedstrijd in Amsterdam in de 3e divisie. Vera turnde een mooie wedstrijd, met hier en daar een foutje, maar heeft zich wel geplaatst voor de toestel finale op sprong, een mooie prestatie op dit hoge niveau.

Ook op 13 januari was er een wedstrijd, dit keer voor de jongste selectie meisjes Liv, Fay en Elora. Om 8 uur startte de wedstrijd en de meiden hadden er veel zin in en hadden hun zenuwen goed in bedwang. Dit resulteerden in mooie oefeningen en zelf in complimentjes van de jury! Het team van Nilo eindigde dan ook op het hoogste podium en kreeg een gouden plak omgehangen. Danique mocht in de middag aantreden in de 4e divisie en turnde voor wat ze waard was, ondanks fysieke tegenslag. Ze eindigde alsnog op een mooi vierde plek in een sterk deelnemersveld.

Al met kijken de trainsters terug op 3 gezellige en succesvolle wedstrijddagen en zijn super trots op al hun Turntoppers.

Hier één van de mini 4 kamp teams, die een gouden medaille kreeg omgehangen


 

vlnr: het gouden team: Sara,Myrthe, Eva en Roos

Succesvolle start wedstrijdseizoen Nilo

Op  25 november waren de eerste turnwedstrijden voor Daphne en Fien in de MB6. Myrthe, Roos, Sara en Eva in de MB 5. Beiden teams deden het zo goed dat ze op het bovenste podium eindigden met een gouden plak. Daarnaast behaalde Fien individueel een bronzen medaille in de MB 6 en werd Roos eerste, Evan vierde en Sara vijfde in de MB5

Op 26 november was het de beurt aan Vera, zij had haar debuut in de 3e divisie in Amsterdam. In een sterk deelnemersveld wist ze zich goed staande te houden en eindigde uiteindelijk op een mooie 8e plaats, echt grote klasse.

Op zaterdag 2 december was het de beurt aan de BB suppl G turnsters Veerle, Kyara, Amy en Daniek. In een ijskoude sporthal werden mooie oefeningen getoond, al waren ze niet allemaal vlekkeloos. Ook hier behaalde het Nilo team een gouden plak en werd ook individueel het goud omgehangen bij Veerle en het brons bij Daniek. In de middag mochten de BB suppl F turnsters in actie komen, te weten Anna, Diese en Sanne. En het wordt bijna saai maar ook dit team mocht het goud ophalen bij het erepodium. En ook individueel vielen ze allemaal in de prijzen, Diese werd vierde, Sanne tweede en Anna zelfs eerste. Al met al zijn de Nilo turntoppers goed op dreef, dat belooft wat voor dit seizoen!